Sfeerbeeld

Ai Chi Fit


Azora Ai Chi Fit

Ai Chi Fit is een training in het warme water, gebaseerd op de bewegingen en oefeningen van de Tai Chi methode. Het doel is om vanuit ontspanning en onbelast bewegen balans te vinden met betrekking tot lichamelijke klachten en geestelijk welzijn.

Hoe werkt het?

Tijdens een intake bespreekt een fysiotherapeut met u of deelname voor u geschikt is en krijgt u uitleg over de gang van zaken.

Oefenen in het water

U oefent één keer in de week 45 minuten in het bad in groepsverband, onder toezicht van een fysiotherapeut.
De temperatuur van het water die rust geeft en de spieren kalmeert. Er is een verminderde zwaartekracht; daardoor beweegt u gemakkelijker dan op het droge. Het uitvoeren van de Ai Chi bewegingen kan zorgen voor verbetering van: algehele mobiliteit, rompbalans, kracht en bloedcirculatie. Veelal draagt het bij aan een ontspannen ademhaling en vermindering van stress.


Is Azora Ai Chi Fit iets voor u?

Azora Ai Chi Fit is voor u geschikt als u last heeft van:

  • chronische pijn
  • vermoeidheidsklachten
  • fibromyalgie
  • hypermobiliteit
  • gewrichtsklachten
  • spierklachten
  • lichamelijke klachten door stress

Vergoeding

Azora Ai Chi Fit wordt niet vergoed vanuit de zorgverzekering maar betaalt u maandelijks vooruit bij ons pinapparaat. De kosten zijn €37,50 per maand.

Indien u meer begeleiding wenst bieden wij ook het Azora Ai Chi behandelprogramma aan. Dit is een multidisciplinair programma waarbij u behandeld/begeleid wordt door de ergotherapeut en/of fysiotherapeut. Het programma wordt vergoed als ergotherapie en/of fysiotherapie. Zie hiervoor de polis van uw zorgverzekering. Er is altijd een verwijzing nodig van uw behandelend arts of specialist.

Download folder Ai Chi Fit


Ik wil graag meer informatie ontvangen

Ik wil graag meer informatie ontvangen

Velden met een * zijn verplicht

En kan terecht bij de specialismen