Sfeerbeeld

Ai Chi behandelprogamma


Ai Chi Behandelprogamma

Ai Chi?

Ai Chi is een oefenmethode gebaseerd op Tai Chi, een Oosterse behandelwijze, met als doel om vanuit ontspanning en onbelast bewegen balans te vinden met betrekking tot lichamelijke klachten en geestelijk welzijn.

Het Azora Ai Chi programma is een multidisciplinair behandelprogramma en is gericht op het vinden van de balans tussen uw belasting en belastbaarheid. Het programma draagt bij aan het vergroten van uw belastbaarheid en aan een tevreden gevoel over uw eigen functioneren. Het Ai Chi behandelprogramma wordt afgestemd op uw individuele behoeften en kan uit verschillende behandelingen bestaan die naast elkaar of na elkaar plaats vinden.
De tijdsduur van het programma is afhankelijk van uw individuele doelen en vorderingen en neemt doorgaans enkele maanden in beslag.

Hoe werkt het?

Tijdens een intake gesprek bespreekt u uw persoonlijke behandeldoelen en –mogelijkheden met de fysiotherapeut en ergotherapeut. In overleg wordt bepaald of u in het zwembad gaat oefenen, in een groep gaat trainen en/of een individueel traject gaat volgen.

Oefenen in het water: hydrotherapie

In het oefenbad oefent u in groepsverband onder begeleiding van een fysiotherapeut. De watertemperatuur van 34°C geeft rust en het kalmeert de spieren. Er is geen zwaartekracht, daardoor is het makkelijker bewegen dan op “het droge”. Het uitvoeren van de Ai Chi bewegingen zorgt voor:
- meer soepelheid, grotere bewegingsuitslagen en betere algehele mobiliteit
- toename van kracht
- toename van bloedcirculatie
- betere energiestroom langs belangrijke acupunctuurmeridianen
- minder stress, beter slapen en minder depressieve gevoelens
- grotere geestelijke alertheid
- meer rompbalans en evenwicht
- veel voordelen van rustige ademhaling

Het vinden van balans tussen belasting en belastbaarheid

In deze training bekijkt de ergotherapeut samen met u wat u thuis op dit moment doet èn wat u kunt in uw dagelijks leven. Hiermee krijgt u meer inzicht in uw belasting en belastbaarheid. Daarna bekijkt u samen welke mogelijkheden u heeft om dit meer op elkaar af te stemmen, met andere woorden een balans te vinden tussen wat u wilt en wat u kunt. Dit kunt u doen door activiteiten op een andere manier uit te voeren, uw bezigheden anders te verdelen en/of uw leefstijl aan te passen. Hierdoor bent u in staat uw eigen mogelijkheden in te zetten voor de dingen die u echt wilt doen en merkt u dat uw klachten minder bepalend zijn voor de invulling van uw dagelijkse functioneren.

Van oefenen naar dagelijks doen: individuele training van bewegen op maat

In een behandelruimte of in de sportzaal krijgt u individuele behandeling op maat van een fysiotherapeut. In deze training wordt een vertaalslag gemaakt van wat u tijdens de behandeling heeft geleerd naar het dagelijks leven.

Ook wordt samen met u bekeken hoe u uw niveau kunt vasthouden als het Azora Ai Chi programma is gestopt.

Is Azora Ai Chi iets voor u?

Ai Chi is voor u geschikt als behandelprogramma als u last heeft van:

  • chronische pijn
  • vermoeidheid
  • fibromyalgie
  • hypermobiliteit
  • gewrichtsklachten
  • spierklachten
  • lichamelijke klachten door stress

Er is altijd een verwijzing nodig van uw behandelend arts of specialist.

Uw behandelend fysiotherapeuten en ergotherapeut bij ons Azora Advies- en behandelcentrum zijn Ivette Olsthoorn, Marianne Krabben, Kaily ten Brincke en Manuela Dieker.


Impressie van het Ai Chi behandelprogamma


Download de folder van het Ai Chi behandelprogramma

Ik wil graag meer informatie ontvangen

Ik wil graag meer informatie ontvangen

Velden met een * zijn verplicht