Sfeerbeeld

Azora in Balans valpreventie


Met Azora in Balans zelfstandig en zeker op de been

Ook als u ouder wordt, wilt u zelfstandig de dagelijkse dingen kunnen blijven doen. Juist daarom is het belangrijk dat u zich veilig en vertrouwd voelt met uw lichaam. Dat betekent stevig op uw benen staan en echt op ze kunnen vertrouwen. Wie goed in balans is, is zekerder van zichzelf. Met het beweegprogramma Azora In Balans kunt u een enorme verbetering van uw mobiliteit, spierkracht en evenwicht bereiken. De kans om te vallen wordt daarmee kleiner. Deelname aan deze cursus maakt dat u letterlijk steviger in uw schoenen staat. Opstaan uit de stoel verbetert en het lopen wordt makkelijker. Bovendien verbetert uw algehele conditie, zodat een actiever dagelijks leven binnen handbereik komt.

Doelgroep

Zelfstandig wonende ouderen van 65 jaar en ouder die zich onzeker voelen tijdens het lopen, bang zijn om te vallen en/of al vaker zijn gevallen.

Inhoud van de cursus

In Balans is een cursus in groepsverband. De groepsgrootte is maximaal 8 personen.

We geven u informatie over veiligheid in en rond het huis, uw eigen fitheid en het voorkomen van een val. En we voeren we allerlei oefeningen uit ter verbetering van balans, mobiliteit, kracht, conditie en toename van het zelfvertrouwen. Leren hoe te vallen, hoort niet bij de training; leren om in balans te blijven en steviger op de benen te staan wel.

Meer informatie

De cursus duurt 10 weken en wordt gegeven op maandagmiddag om 13.30-14.30uur.
Naderhand bieden we u een kopje koffie/thee aan. De kosten zijn Є75,- pp.
De cursus wordt gegeven in het Azora Advies- en behandelcentrum Industrieweg 115 Terborg.


Deskundige begeleiding

Een geschoolde fysiotherapeut en ergotherapeut geven de cursus. Zij zullen u zodanig begeleiden zodat u de informatie krijgt die op uw gezondheid en woonomgeving is toegepast en dat u op uw eigen niveau kunt trainen. De buurtsportcoach is ook betrokken en helpt u om na het afronden van deze cursus door te stromen naar bestaand lokaal aanbod van een beweegactiviteit. Want bewegen is van belang om fitter en zelfstandiger te blijven!

Bewezen effectief

Het programma Azora In Balans is gebaseerd op het product van VeiligheidNL en is ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek naar effectieve valpreventie. Het is erkend door het Centrum Gezond Leven (RIVM/CGL) en wordt aanbevolen door huisartsen, fysiotherapeuten en oefentherapeuten. Uit onderzoek blijkt dat ouderen na het volgen van de In Balans cursus 61% minder kans maken om te vallen en dat hun valangst met 37% is afgenomen. Op de website: www.veiligheid.nl/inbalans kunt u meer informatie vinden.

Doet u ook mee met ons beweegprogramma Azora In Balans?!

Ik wil graag meer informatie ontvangen

Ik wil graag meer informatie ontvangen

Velden met een * zijn verplicht