Sfeerbeeld

Bekkenfysiotherapie


De bekkenbodemspieren spelen een belangrijke rol bij plassen, ontlasten en vrijen. Bij niet goed functioneren kunnen er bekkenbodem problemen ontstaan, met als gevolg problemen met plassen, ontlasten, pijn bij vrijen of ongewild urineverlies en/of ontlastingverlies. De klachten kunnen ook te maken hebben met zwangerschap of bevalling. De spieren in de lage rug, buik en bekken spelen ook een belangrijke rol bij de stevigheid en stabiliteit van het bekken en lage rug. Een klacht in het bekken of de lage rug kan leiden tot een functiestoornis van de bekkenbodemspieren en omgekeerd.
De spieren kunnen te slap zijn en te gespannen, of niet op de juiste manier op het juiste moment reageren. Niet iedereen voelt dit even goed, maar voor een bewuste controle is dat wel noodzakelijk. Veel complexe klachten kunnen worden verbeterd door een herstel van de functie van de bekkenbodemspieren. Problemen komen evenveel voor bij mannen, vrouwen en kinderen. De bekkenfysiotherapeut kan u helpen de controle over uw spieren terug te krijgen en daardoor uw klachten te verhelpen.

Wanneer bekkenfysiotherapie?

Bij klachten op het gebied van:
• ongewild urine- of ontlastingverlies
• frequente aandrang
• problemen met de toiletgang
• pijn bij gemeenschap
• verzakking van de baarmoeder, blaas of darm
• voor en na operaties in buik en bekkenregio
• pijnklachten in de onderbuik, rond de anus of de geslachtsdelen
• rug- of bekkenpijn
• zwangerschap

Wat kunt u verwachten?

Na een uitgebreid intake gesprek krijgt U informatie over de oorzaak en de gevolgen van uw klacht. Er wordt met u een behandelplan opgesteld en u krijgt praktische adviezen.
De behandeling bestaat uit diverse vormen en mogelijkheden van specifieke oefeningen. Als het een meerwaarde biedt voor de behandeling kan een inwendig onderzoek of behandeling tot de mogelijkheden behoren. Dit gebeurt alleen na zorgvuldig overleg, uitleg over de procedure en met uw instemming.

IMG_1108.JPG

Uw geregistreerde bekkenfysiotherapeut binnen ons Azora Advies- en behandelcentrum is Babette Branten- van den Brand.

Voor meer informatie over bekkenfysiotherapie kunt u ook terecht op: http://nvfb.fysionet.nl/voor-patienten.html

Ik wil graag meer informatie ontvangen

Ik wil graag meer informatie ontvangen

Velden met een * zijn verplicht

En kan terecht bij de specialismen