Sfeerbeeld

Geriatriefysiotherapie


De geriatriefysiotherapeut specialiseert zich in de zorg voor kwetsbare ouderen. Hij helpt ook patiënten die bijvoorbeeld door beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson of een gebroken heup verschijnselen vertonen van ouderdom. De patiënten doen vooral oefentherapie, gericht op het herwinnen van en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid.

Naast het verminderen van ouderdomsklachten speelt preventie een belangrijke rol in de geriatriefysiotherapie. Wij helpen u bij klachten die uw dagelijks bewegen kunnen belemmeren en bij het voorkomen van achteruitgang, zodat u zo lang mogelijk kunt bewegen zonder hulpmiddelen. Een groot deel van de behandeling bestaat uit oefentherapie.

Geriatriefysiotherapie richt zich op:

  • het behoud en vitaal houden van functies en functieherstel
  • specifiek geriatrische aandoeningen als osteoporose, artrose, cardiovasculaire problematiek, ziekte van Parkinson en COPD
  • voorkoming van invaliditeit
  • verhogen van zelfredzaamheid
  • preventie van gebruik van hulpmiddelen
  • het adviseren en begeleiden van gezinsleden en eventuele mantelzorgers.

De Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Geriatrie (NVFG)

De Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Geriatrie is een specialistenvereniging die zich ten doel stelt de ontwikkeling en de toepassing van gespecialiseerde fysiotherapie ten behoeve van de gezondheid en het welzijn voor kwetsbare ouderen. Meer informatie vindt u op de website van de NVFG.

Binnen ons Azora Advies- en behandelcentrum heeft Marjolein Wondergem haar Master geriatriefysiotherapie behaald en zijn er diverse ervaren collega's op het gebied van geriatriefysiotherapie.

Ik wil graag meer informatie ontvangen

Ik wil graag meer informatie ontvangen

Velden met een * zijn verplicht

En kan terecht bij de specialismen