Sfeerbeeld

​Multiple Sclerose


​Multiple Sclerose

Multiple Sclerose

Heeft u Multiple Sclerose, MS, met daarbij klachten waarbij u advies, begeleiding of behandeling nodig heeft, dan kunt u terecht bij ons advies- en behandelcentrum. Vanuit meerdere disciplines zijn wij aangesloten bij MSzorg Nederland en wij kunnen u dus met uw problemen ten gevolge van MS op allerlei gebied ondersteuning bieden.

De precieze oorzaak van MS is tot op heden onbekend maar er wordt aangenomen dat genetische en omgevingsfactoren een belangrijke rol spelen. Wel bekend is dat bij MS het immuunsysteem een abnormaal sterke reactie op myeline heeft. Hierdoor wordt de myeline afgebroken en kunnen de zenuwen de prikkels niet goed doorgeven.

Op dit moment zijn er allerlei onderzoeken gaande om meer kennis te verkrijgen en behandelingsmogelijkheden te verbeteren. MS is nog niet te genezen en is een progressieve aandoening.

Behandeling

Als gevolg van MS kunnen problemen ontstaan met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten; bijv. met lopen, koken en spreken. Daarnaast is bekend dat door vermoeidheid het uitvoeren van deze dagelijkse activiteiten niet meer vanzelfsprekend is. Het is van belang de energie goed te leren doseren. Ook kan er sprake zijn van ongewenst gewichtsverlies.

Door deze verscheidenheid aan problemen zijn vaak meerdere zorgverleners betrokken bij de behandeling. De betrokkenheid van iedere zorgverlener is vanzelfsprekend afhankelijk van de problemen die u als patiënt ervaart. Het is van belang dat de zorgverleners specifiek deskundig zijn en dat de behandeling goed wordt afgestemd wanneer de patiënt wordt behandeld door meerdere zorgverleners. Het is mogelijk om, indien nodig, de behandelingen bij u thuis aan te bieden.

MSzorg Nederland

Door krachten te bundelen streven we naar betere begeleiding voor mensen met MS. Binnen Azora is, zoals bovengenoemd, een specialistisch team aanwezig. Vanuit meerdere disciplines kunt u worden geadviseerd en begeleid. Omdat bij de verschijnselen die gepaard gaan met MS soms meerdere therapeuten betrokken zijn, is het goed te weten dat alle lijnen kort zijn en er snel op elkaars behandeling kan worden geanticipeerd. Dit kan voorkomen dat u meerdere keren dezelfde vragen moet beantwoorden en uw behandeling zal effectiever verlopen. Verder hebben wij korte lijnen met de behandelaren in het Slingelandziekenhuis.

Uw behandelaren op het gebied van MS binnen ons Azora Advies- en behandelcentrum zijn:

Marieke Willemsen:specialist ouderengeneeskunde

Marianne Welting: diëtist

Lilian Florijn: ergotherapeut

Monique Kortbeek: fysiotherapeut

Sandra Kolks: logopedist

Voor meer informatie over MS kunt u ook terecht op: https://www.mszorgnederland.nl

Ik wil graag meer informatie ontvangen

Ik wil graag meer informatie ontvangen

Velden met een * zijn verplicht