Sfeerbeeld

Oncologie


​Oncologiecentrum

Specialistische behandelaren

Als u hoort dat u kanker heeft, komt er veel op u af. Dan is het fijn om te weten dat u bij Azora Advies- en behandelcentrum in goede en ervaren handen bent. In ons behandelteam werken verschillende disciplines om u de best mogelijke zorg te verlenen. U kan daarbij denken aan een oncologiefysiotherapeut, een oedeemtherapeut, een diëtist, een gespecialiseerde ergotherapeut, een gespecialiseerde logopedist en een oncologieverpleegkundige.

Samen het traject bepalen

Door middel van een verwijzing via specialist of huisarts komt u bij ons binnen. Hier volgt een intake gesprek, en in overleg met u wordt er een behandelplan opgesteld en beoordeeld welke disciplines erbij betrokken worden. Ook is het mogelijk disciplines op een later moment in te schakelen als blijkt dat daar toch een hulpvraag voor ligt. De behandeling hangt af van uw hulpvraag, het soort kanker die u heeft en het stadium waarin de ziekte zich bevindt.

Terugkeer naar het werkveld

Vermoeidheid, lastig kunnen concentreren, geheugenproblemen, allemaal gevolgen waar u na kanker mee te maken kunt krijgen.
Vooral ook bij het oppakken van het 'gewone' leven na kanker is voor 86% van de 'ex' patiënten lastig. Door samen met u en ons behandelteam individuele doelen op te stellen, werken we samen aan een re-integratie.

Waar kunt u terecht?

Onze behandelaren werken in onze moderne praktijk in Terborg, maar ook binnen alle locaties van Azora. De behandelingen kunnen zowel individueel als in groepsverband plaatsvinden. Is het voor u niet mogelijk om naar de praktijk te komen? Dan komen we bij u thuis.

Verwijsbrief nodig?

Voor een behandeling bij oncologische klachten heeft u een verwijsbrief nodig van uw huisarts of medisch specialist. Wij vragen u deze mee te nemen naar uw eerste afspraak. Soms kunt u ook zonder verwijzing bij ons terecht (directe toegankelijkheid). U dient wel een afspraak te maken.

Samenwerking

Binnen het Azora advies- en behandelcentrum hebben we de beschikking over een uitgebreid team van behandelaars. De behandelaren werken nauw samen. Onze behandelaars zijn: diëtisten, ergotherapeuten, fysiotherapeuten en logopedisten. Hierdoor kunnen we optimale zorg bieden binnen één behandelcentrum. Daarnaast werken we samen met een oncologieverpleegkundige. Zij kan begeleiding/ondersteuning bieden bij psychische en praktische zaken tijdens het ziekteproces bij mensen thuis.

Wij zijn ook aangesloten hij het Oncologienetwerk Achterhoek: https://oncologienetwerkenachterhoek.nl/samenwerki...


Vragen of afspraak maken

Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen via de website I www.azora-abc.nl of T (0315) 338260.

Ik wil graag meer informatie ontvangen

Ik wil graag meer informatie ontvangen

Velden met een * zijn verplicht