Sfeerbeeld

Rugscholing


Loop je rond met steeds terugkerende of langdurige rugklachten?

Heb je al veel verschillende therapieën gehad en mis je net het beetje extra of anders?

Dan heb je nu de mogelijkheid om deel te nemen aan de rugscholing bij Antonia.

De rugscholing is twee maanden geleden gestart. Het is een weloverwogen trainingsprogramma, specifiek ontwikkeld voor mensen die langer dan 6 maanden last hebben van hun lage rug.

In dit scholingsprogramma zijn diverse deskundigen vanuit het ABC betrokken om samen met jou te werken aan het behalen van je doelstellingen.

Doel van de therapie is om je beter te laten functioneren met rugklachten, rugklachten te verminderen en/of recidief van rugklachten te voorkomen.

Hoe werkt het?

Voordat je kunt starten met het programma wordt een intake uitgevoerd. Hierbij zijn een fysiotherapeut en een ergotherapeut aanwezig. Vervolgens wordt een individueel trainingsschema samengesteld welke je tijdens het trainingsprogramma uitvoert.

De trainingen vinden plaats op: Donderdag van 17.45- 19.00 uur.

Na zes weken vindt een tussentijdse evaluatie plaats en wordt het effect van het trainingsprogramma geëvalueerd.

Indien het herstelproces afwijkend verloopt wordt de behandeling bijgesteld. Bij een normaal verloopt wordt doorgegaan volgens het trainingsprotocol.

Na twaalf weken is het trainingsprogramma afgerond en zal er een eindevaluatie plaatsvinden.

In totaal vinden 13 bijeenkomsten plaats (inclusief intake).

Cursusinhoud

Er wordt geoefend en getraind volgens een weloverwogen en goed opgebouwd trainingsprogramma. De oefeningen, achtergrond en doelstelling van de oefeningen worden je telkens duidelijk uitgelegd.

Hiervoor maken wij gebruik van een heldere presentatie en voorlichtingsmaterialen.

Je krijgt oefeningen en leefstijl adviezen op papier mee naar huis.

Het scholingsprogramma duurt ongeveer drie maanden en bestaat hoofdzakelijk uit actieve oefenvormen met of zonder fitness apparatuur en oefenmaterialen. Daarnaast wordt aandacht besteed aan scholing op het gebied van ergonomie, tillen en bukken.


Uw behandelend therapeuten binnen ons Azora Advies- en behandelcentrum zijn Sarah Terhart (fysiotherapeut) Babette Brandten (bekkenfysiotherapeut) en Manuela Dieker (ergotherapeut)

Download de folder rugscholing


Ik wil graag meer informatie ontvangen

Ik wil graag meer informatie ontvangen

Velden met een * zijn verplicht