Sfeerbeeld

Tillen en Transfers


Binnen onze werkzaamheden als intramurale fysiotherapeut en ergotherapeut hebben we veel te maken met transfers van cliënten. Mobiliteit, en daarmee de zelfstandigheid van de cliënt, bepaalt voor een belangrijk deel de lichamelijke hulp die iemand nodig heeft en daarmee ook de lichamelijke belasting voor de zorgverleners. Naarmate iemand minder mobiel wordt, zal hij meer hulpmiddelen en uiteindelijk meer hulp nodig hebben.

Deze hulp kan belastend zijn voor de begeleider, maar dat hoeft zeker niet het geval te zijn. Een kwalitatief goede zorg houdt immers niet alleen rekening met de mobiliteit van de cliënt, maar ook met de gezondheid van de zorgverlener. Kwaliteit van werk en kwaliteit van zorg hangen op het gebied van mobiliteit dus samen en dienen beide optimaal te zijn. Hierin kunnen wij zeker onze adviezen geven.

Binnen Azora geven wij scholing in tillen en transfers om zo de fysieke belasting voor zowel cliënten als begeleider terug te dringen. In de loop van de tijd hebben we ook een transferhandboek ontwikkeld om zo voor naslagwerk te zorgen en eenduidigheid te krijgen in het uitvoeren van de transfers.

De til- en transferspecialisten binnen ons Azora Advies- en behandelcentrum zijn fysiotherapeuten Femke van Steijn, Ivette Olsthoorn en Manon Hendriksen en ergotherapeute Marieke te Stroet.

Ik wil graag meer informatie ontvangen

Ik wil graag meer informatie ontvangen

Velden met een * zijn verplicht