Sfeerbeeld

ZwangerFit


Wat is ZwangerFit?

Sinds 2011 geven we ZwangerFit. De zwangerschapscursus voor actieve vrouwen tijdens en na hun zwangerschap. Maar ook als je niet zo sportief bent kun je hier goed aan deelnemen!

Het is wetenschappelijk bewezen dat sporten tijdens een gezonde zwangerschap NIET gevaarlijk is, maar juist vele voordelen heeft. Door in deze periode regelmatig verantwoord te sporten, breng je je lichaam in optimale conditie en kunnen klachten worden voorkomen of verminderen. Ook het herstel na de bevalling kan door de trainingen sneller en beter verlopen. Dat komt jou, je baby en je hele gezin uiteindelijk alleen maar ten goede.

ZwangerFit is een nieuwe vorm van zwangerschapsbegeleiding waarin alle kennis uit de vroegere zwangerschapsgym en de nieuwste kennis vanuit de bekkenfysiotherapie over zwangerschapsgerelateerde klachten in het bekken en bekkenbodemgebied is gecombineerd.

Je krijgt deskundige begeleiding van een fysiotherapeut, die zich specifiek heeft geschoold volgens de richtlijnen van de NVFB (Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Bekkenproblematiek en pre- en post partum gezondheidszorg). De YVLO-ZwangerFit® docent is in staat om je gerichte training aan te bieden op uw niveau van belastbaarheid. Ook kan ze zwangerschapsgerelateerde problemen van spieren en gewrichten, zoals bekkenpijn en bekkenbodemklachten, signaleren en hier gericht adviezen voor geven. Indien nodig schakelt ze de bekkenfysiotherapeut in.

Voor wie is ZwangerFit?

Vanaf de twaalfde zwangerschapsweek tot zo kort mogelijk voor de bevalling en vanaf vier tot zes weken tot (indien gewenst) negen maanden na de geboorte van de baby is deelname mogelijk. Zo kan iedere vrouw trainen onder begeleiding van een ZwangerFit docent zolang ze dat prettig vindt.

Tijdens de lessen trainen zwangere en reeds bevallen vrouwen in één groep. De groepsgrootte is maximaal 8. Er kan op ieder gewenst moment worden ingestroomd.

Actieve lessen (duur 1 uur) 20180612_204548.jpg 12059877_1000523693311476_479948861_o.jp

Deze lessen worden gegeven in de sportzaal van het Advies- en behandelcentrum. De zaal is uitgerust met moderne fitnessapparatuur en heeft een grote vrije ruimte. We maken ook gebruik van allerlei materialen zoals gewichtjes, elastische banden en grote oefenballen.

De lessen binnen worden in overleg met de deelneemsters afgewisseld met de lessen:


Azora ZwangerFit Outdoor: hierbij trainen we buiten in het park Bielemansbeek dat achter Antonia gelegen is of in het bos de Paasberg. We benutten de ‘obstakels’ die we tegenkomen, zoals bijvoorbeeld een helling, trap of oneffen ondergrond, om te kunnen variëren en verzwaren.

Azora ZwangerFit Aqua: vindt plaats in het oefenbad van het Advies- en behandelcentrum. In water van 34 °C is het heerlijk om je in te spannen en te ontspannen. De opwaartse kracht en waterweerstand zorgen ervoor dat het oefenen in het water een hele andere maar zeker ook effectieve manier van trainen is.


Coachingslessen
Er worden 2 coachingslessen gegeven, de bevallingsles voor de zwangere en de partnerles voor de zwangere samen met de partner. Ook als u niet deelneemt aan de actieve lessen kan u de coachingslessen volgen.

Wanneer:

Maandagavond van 19.00 - 20.00 uur worden de actieve lessen gegeven door fysiotherapeut Hanna Luksch.

Dinsdagavond van 20.00 – 21.00 uur wordt de actieve les gegeven door fysiotherapeut Ivette Olsthoorn.

Bekkenfysiotherapeut Babette Branten en fysiotherapeut Esther Pillen zitten ook in ons ZwangerFit team.

De coachingslessen worden op dinsdagavond gegeven, maar kunnen desgewenst ook op een ander moment gepland worden.

Kosten:
Losse actieve les: Є10,00 (1 uur)
Coachingsles Є10,00 (1 uur) of Є15,00 ( 1 1/2 uur)

Te voldoen met pinbetaling.


Aanmelden:
Voor zowel de actieve lessen als coachingslessen kun je je aanmelden via deze site of even bellen met ons secretariaat. Je krijgt dan een intakeformulier en folder thuisgestuurd. De intake wordt door de fysiotherapeut beoordeeld, en in overleg met je wordt je ingepland in een groep.

Download de folder zwangerfit


Ik wil graag meer informatie ontvangen

Ik wil graag meer informatie ontvangen

Velden met een * zijn verplicht

En kan terecht bij de specialismen