Sfeerbeeld

Vergoedingen en tarieven


Zorgverzekering en vergoedingen

Azora, Advies- en behandelcentrum heeft met de zorgverzekeraars contracten afgesloten om paramedische zorg te mogen leveren en declareren. Het is echter per zorgvorm en per zorgverzekeraar en polis verschillend of en wat u aan zorg mag declareren. Onderstaand vindt u een overzicht per zorg vorm.

Fysiotherapie

Fysiotherapie vindt poliklinisch plaats of wanneer dit noodzakelijk is bij u aan huis. De vergoeding van een behandeling door de zorgverzekeraars is te divers om hier een passend antwoord te bieden voor uw specifieke situatie. De vergoeding is namelijk afhankelijk van de zorgverzekeraar, type pakket en het aantal behandelingen dat u mogelijk al op een eerder moment in het jaar hebt genoten.

Wij adviseren u dan ook om goed de polis van zorgverzekeraar te raadplegen om meer informatie te krijgen over de vergoedingen waar u recht op heeft.

Ergotherapie

Ergotherapie vindt poliklinisch plaats of wanneer dit noodzakelijk is bij u aan huis. De vergoeding van 10 uur ergotherapie is opgenomen in het basispakket van alle ziektekostenverzekeringen.

Sommige verzekeraars vergoeden via een aanvullende verzekering meer uren ergotherapie. Raadpleeg (de polis van) uw verzekeraar om daar meer informatie over te krijgen of kijk op: https://www.zorgwijzer.nl/pdf/5708.pdf?date=12-12-...

In bepaalde gevallen bieden verzekeraars vergoeding voor advies aan of training van mantelzorgers. Ook hiervoor kunt u (de polis van) uw verzekeraar raadplegen om daar meer informatie over te krijgen.

Logopedie

Logopedie vindt poliklinisch plaats of wanneer dit noodzakelijk is bij u aan huis. De vergoeding van logopedie is opgenomen in de basisverzekering. Raadpleeg uw polis om na te gaan of u een verwijzing nodig heeft om voor vergoeding in aanmerking te komen.

Dietetiek

Dieetadvisering vindt poliklinisch plaats en wordt sinds 2014 voor drie uur vergoed vanuit de basisverzekering. Deze kosten worden eerst van het eigen risico afgetrokken.

Heeft u in een jaar meer dan 3 uur begeleiding van een diëtist nodig, dan betaalt u een deel van de behandeling mogelijk zelf. Een aanvullende verzekering vergoed soms de extra consulten, de vergoeding verschilt per verzekeraar. Wij raden u aan om navraag te doen bij uw verzekering over de vergoeding van de kosten voordat u een afspraak maakt met een diëtist.

Tarieven zonder zorgverzekering

U kunt bij Azora, Advies- en behandelcentrum ook programma's en behandelingen volgen die u zelf betaald of die niet worden vergoed. De kosten voor deze activiteiten en abonnementen vindt u onderstaand. Om voor deze abonnementen in aanmerking te komen, bent u wel eerst onder behandeling van een fysiotherapeut. We hebben een pinautomaat waar u uw betaling kan voldoen.

FysiotherapieDownload hier de tarievenlijst

ZwangerFit
Actieve les / coachingsles1 uur€ 10,00
Partnerles1,5 uur€ 15,00
Fitnessprogramma's
Azora Reuma Fit abonnementwekelijks 1 uur€ 28,00 (per maand)
Azora Reuma Hydro abonnementwekelijks 1 uur€ 32,00 (per maand)
Azora Fit abonnementwekelijks 1 uur€ 28,00 (per maand)
Ai Chi Fit abonnement in het zwembadwekelijks 45 minuten€ 37,50 (per maand)

Niet verschijnen zonder afzeggen

Wanneer u een afspraak heeft bij een therapeut, reserveert deze tijd voor uw behandeling. Het kan altijd voorkomen dat een afspraak niet door kan gaan. Wij verzoeken u om dan tijdig, uiterlijk 24 uur van te voren af te zeggen. Wanneer u zonder afzegging niet op de afspraak verschijnt kan de therapeut de voor u gereserveerde tijd niet anders besteden. Wij zijn dan ook gerechtigd om 75% van de kosten in rekening te brengen. Deze rekening krijgt u zelf en is niet bij de zorgverzekeraar te declareren.

Ik wil graag meer informatie ontvangen

Ik wil graag meer informatie ontvangen

Velden met een * zijn verplicht