Erica Jacobs


Wat doe je bij Azora?

Ik werk als logopedist. Ik heb me gespecialiseerd in Parkinson en Mimetherapie.

Hoe lang doe je dit al?

Ik werk sinds 2009 bij Azora. Eerst als vervanging voor een zieke collega en daarna in vaste dienst. Ik heb daarvoor in verschillende andere verpleeghuizen en in een ziekenhuis gewerkt. Aan het begin van mijn logopedieloopbaan heb ik 13 jaar in het basis- en speciaal onderwijs gewerkt.

Wat maakt het bijzonder?

De verscheidenheid aan mensen die ik in mijn vak tegenkom en problemen die ik begeleid. Elke revalidant of bewoner en zijn omgeving vraagt weer een andere behandeling en begeleiding. Dit maakt mijn werk uitdagend.

Ik doe dit niet alleen, maar ik werk samen met twee collega’s met wie de samenwerking heel goed verloopt. Op die manier zijn wij flexibel en van alle markten thuis.

Vertel ons een bijzonder mooi moment/gebeurtenis binnen Azora.

Er zijn erg veel mooie momenten.

Een van de mooiste momenten is wanneer mensen met ernstige slikproblemen toch weer kunnen gaan eten en drinken. Dit is zo enorm belangrijk. Sociale contacten gaan vaak gepaard met een hapje en een drankje.

Dit geldt ook voor het communiceren. Als mensen met een afasie weer met vallen en opstaan leren communiceren en daardoor weer makkelijker hun wensen en gevoelens kunnen uiten is dat misschien niet zozeer een bijzonder moment, maar een proces. Het doorzettingsvermogen van veel mensen die hier komen om te revalideren is bijzonder.

Nieuws
Het Azora Advies- en behandelcentrum was goed vertegenwoordigd op de Be(leef) & Beweegfair in Ulft.

Vanuit het behandelteam waren we goed vertegenwoordigd met diëtisten, ergotherapeuten en fysiotherapeuten!
Het was een goed bezochte middag. En zo hebben we aan veel bezoekers kunnen vertellen en laten zien wat we allemaal te bieden hebben om zo fit mogelijk te worden en blijven!

Lees meer
Nieuws
Eva Puntman, collega diëtist, neemt afscheid

Eva Puntman, diëtiste, het advies- en behandelteam Azora verlaten. Omdat Eva niet meer in de achterhoek woont en de reisafstand te groot is geworden heeft ze gekozen voor een baan dichterbij huis bij De Twentse Zorgcentra. Voor Azora enorm jammer, want wij verliezen naast een superleuke gezellige collega ook een dijk van een vakvrouw.

Lees meer
Nieuws
Symposium CVA in perspectief

Recent zijn een aantal therapeuten van de CVA revalidatieafdeling van Antonia naar het symposium “CVA in perspectief” geweest. Dit symposium wordt jaarlijks georganiseerd door Kennisnetwerk CVA Nederland.

Lees meer