Erica Jacobs


Wat doe je bij Azora?

Ik werk als logopedist. Ik heb me gespecialiseerd in Parkinson en Mimetherapie.

Hoe lang doe je dit al?

Ik werk sinds 2009 bij Azora. Eerst als vervanging voor een zieke collega en daarna in vaste dienst. Ik heb daarvoor in verschillende andere verpleeghuizen en in een ziekenhuis gewerkt. Aan het begin van mijn logopedieloopbaan heb ik 13 jaar in het basis- en speciaal onderwijs gewerkt.

Wat maakt het bijzonder?

De verscheidenheid aan mensen die ik in mijn vak tegenkom en problemen die ik begeleid. Elke revalidant of bewoner en zijn omgeving vraagt weer een andere behandeling en begeleiding. Dit maakt mijn werk uitdagend.

Ik doe dit niet alleen, maar ik werk samen met twee collega’s met wie de samenwerking heel goed verloopt. Op die manier zijn wij flexibel en van alle markten thuis.

Vertel ons een bijzonder mooi moment/gebeurtenis binnen Azora.

Er zijn erg veel mooie momenten.

Een van de mooiste momenten is wanneer mensen met ernstige slikproblemen toch weer kunnen gaan eten en drinken. Dit is zo enorm belangrijk. Sociale contacten gaan vaak gepaard met een hapje en een drankje.

Dit geldt ook voor het communiceren. Als mensen met een afasie weer met vallen en opstaan leren communiceren en daardoor weer makkelijker hun wensen en gevoelens kunnen uiten is dat misschien niet zozeer een bijzonder moment, maar een proces. Het doorzettingsvermogen van veel mensen die hier komen om te revalideren is bijzonder.

Nieuws
Samen tegen Corona!

Wij vragen u nadrukkelijk om net als ons, bij bezoek aan onze praktijk, een mondneusmasker te dragen en deze zelf mee te brengen. Ook de andere regels blijven natuurlijk gelden: blijf bij klachten thuis en laat u testen; houd 1,5 meter afstand van anderen; was vaak uw handen en hoest en nies in uw elleboog;

Wij hopen op uw begrip.

Lees meer
Nieuws
Klachten door thuiswerken?

Herkent u dit? Klachten door thuiswerken? Neem contact met ons op voor een afspraak. Onze deskundige fysiotherapeuten staan voor u klaar. Maar ook een ergotherapeut kan u adviseren hoe u thuis een goede werkplek creëert en u een betere balans tussen werk en ontspanning kunt krijgen!

Lees meer
Nieuws
Geriatriefysiotherapie

Supertrots zijn we op onze collega Marjolein Wondergem!
Zij behaalde afgelopen vrijdag haar Master Geriatrie Fysiotherapie!

Wat kan een Geriatriefysiotherapeut voor u betekenen?

Lees meer