Erica Jacobs


Wat doe je bij Azora?

Ik werk als logopedist. Ik heb me gespecialiseerd in Parkinson en Mimetherapie.

Hoe lang doe je dit al?

Ik werk sinds 2009 bij Azora. Eerst als vervanging voor een zieke collega en daarna in vaste dienst. Ik heb daarvoor in verschillende andere verpleeghuizen en in een ziekenhuis gewerkt. Aan het begin van mijn logopedieloopbaan heb ik 13 jaar in het basis- en speciaal onderwijs gewerkt.

Wat maakt het bijzonder?

De verscheidenheid aan mensen die ik in mijn vak tegenkom en problemen die ik begeleid. Elke revalidant of bewoner en zijn omgeving vraagt weer een andere behandeling en begeleiding. Dit maakt mijn werk uitdagend.

Ik doe dit niet alleen, maar ik werk samen met twee collega’s met wie de samenwerking heel goed verloopt. Op die manier zijn wij flexibel en van alle markten thuis.

Vertel ons een bijzonder mooi moment/gebeurtenis binnen Azora.

Er zijn erg veel mooie momenten.

Een van de mooiste momenten is wanneer mensen met ernstige slikproblemen toch weer kunnen gaan eten en drinken. Dit is zo enorm belangrijk. Sociale contacten gaan vaak gepaard met een hapje en een drankje.

Dit geldt ook voor het communiceren. Als mensen met een afasie weer met vallen en opstaan leren communiceren en daardoor weer makkelijker hun wensen en gevoelens kunnen uiten is dat misschien niet zozeer een bijzonder moment, maar een proces. Het doorzettingsvermogen van veel mensen die hier komen om te revalideren is bijzonder.

Nieuws
Symposium CVA in perspectief

Recent zijn een aantal therapeuten van de CVA revalidatieafdeling van Antonia naar het symposium “CVA in perspectief” geweest. Dit symposium wordt jaarlijks georganiseerd door Kennisnetwerk CVA Nederland.

Lees meer
Nieuws
Casper Boegman neemt afscheid.

Casper Boegman, al bijna 17 jaar werkzaam als fysiotherapeut binnen ons advies- en behandelcentrum en op oa meerdere afdelingen van het Antonia, heeft ons verlaten. Hij blijft wel werkzaam binnen Azora. Hij heeft een functie als teammanager op MMP in Gendringen aanvaard.

Lees meer
Nieuws
MS team binnen Advies- en behandelcentrum

Heeft u multiple sclerose, MS, met daarbij klachten waarbij u advies, begeleiding of behandeling nodig heeft, dan kunt u terecht bij ons advies- en behandelcentrum.

Lees meer