Erica Jacobs


Wat doe je bij Azora?

Ik werk als logopedist. Ik heb me gespecialiseerd in Parkinson en Mimetherapie.

Hoe lang doe je dit al?

Ik werk sinds 2009 bij Azora. Eerst als vervanging voor een zieke collega en daarna in vaste dienst. Ik heb daarvoor in verschillende andere verpleeghuizen en in een ziekenhuis gewerkt. Aan het begin van mijn logopedieloopbaan heb ik 13 jaar in het basis- en speciaal onderwijs gewerkt.

Wat maakt het bijzonder?

De verscheidenheid aan mensen die ik in mijn vak tegenkom en problemen die ik begeleid. Elke revalidant of bewoner en zijn omgeving vraagt weer een andere behandeling en begeleiding. Dit maakt mijn werk uitdagend.

Ik doe dit niet alleen, maar ik werk samen met twee collega’s met wie de samenwerking heel goed verloopt. Op die manier zijn wij flexibel en van alle markten thuis.

Vertel ons een bijzonder mooi moment/gebeurtenis binnen Azora.

Er zijn erg veel mooie momenten.

Een van de mooiste momenten is wanneer mensen met ernstige slikproblemen toch weer kunnen gaan eten en drinken. Dit is zo enorm belangrijk. Sociale contacten gaan vaak gepaard met een hapje en een drankje.

Dit geldt ook voor het communiceren. Als mensen met een afasie weer met vallen en opstaan leren communiceren en daardoor weer makkelijker hun wensen en gevoelens kunnen uiten is dat misschien niet zozeer een bijzonder moment, maar een proces. Het doorzettingsvermogen van veel mensen die hier komen om te revalideren is bijzonder.

Nieuws
Ondervoeding, herken jij het?

Als diëtisten willen we de ondervoeding in de thuissituatie beter onder de aandacht brengen. Er wordt gelukkig al wel aandacht besteed aan de toenemende problematiek van ondervoeding onder (kwetsbare) zelfstandig wonende ouderen. Om de zorg verder te verbeteren heeft een kerngroep samenwerkende diëtisten regio Doetinchem scholing georganiseerd voor o.a. buurtcoaches, verzorgenden, (wijk)verpleegkundigen en praktijkondersteuners van de huisarts.

Lees meer
Nieuws
Bijscholing prothesetraining afgerond

Collega's Manon Hendriksen en Lonneke Toebes hebben hun scholing prothesetraining afgerond.

Lees meer
Nieuws
Azora In Balans valpreventie progamma

Binnenkort starten we in onze praktijk met het beweegprogamma valpreventie.
Bent u, of kent u iemand, die ouder is dan 65 jaar, zich onzeker voelt tijdens het lopen, bang is om te vallen en/of al vaker gevallen is dan is ons preventieprogamma wellicht geschikt!
Het is een 10 weekse groepscursus op de maandagmiddag. De cursus wordt gegeven door de fysiotherapeut, ergotherapeut en buurtsportcoach.

Lees meer