Harrie van Herwijnen


Wat doe je bij Azora

Ik werk als fysiotherapeut sinds 1989. Ik werk deels in de eerste lijn, de poli, en verder ben ik werkzaam bij de instelling Schavenweide in Doetinchem. Schavenweide is onderdeel van Markenheem. Daar verzorg ik de fysiotherapie bij de bewoners met een verpleeghuis indicatie op een somatische afdeling en een ELV afdeling. In Terborg ben ik ook nog een aantal keer per week in het zwembad/oefenbad te vinden. Dus heel afwisselende werkzaamheden.

Hoe lang werk je er al?

Al bijna 30 jaar. Ik ben afgestudeerd in 1983. De opleiding heb ik gevolgd bij de Arnhemse Academie voor Fysiotherapie. Toen was het moeilijk om in Nederland werk te vinden en gingen veel collega’s de grens over. Landen als Zweden, Zwitserland en Duitsland waren toen in trek. Ik heb zelf 6 jaar in een praktijk in Dinslaken, Duitsland, gewerkt. In 1989 ben ik begonnen in Terborg bij Antonia.

Wat zijn mijn specialisaties?

Ik ben algemeen fysiotherapeut. In de poli gaat mijn belangstelling uit naar het behandelen van cliënten met schouderklachten. De laatste jaren was de na-en bijscholing dan ook hierop gericht. Dus aandachtsgebied; schouderklachten.

Wat je vind van het werken in ons ABC-team

Het team gevoel binnen het ABC ervaar ik als zeer prettig, waardoor er een fijn werkklimaat heerst binnen ons ABC-team. Dankbaar om toch al een lange tijd onderdeel te mogen en kunnen zijn van een fantastisch team fysiotherapeuten. En ook de contacten met de andere paramedische vakgroepen als de ergotherapie, logepedie en diëtiek ervaar ik als zeer waardevol en maakt het werken in een instelling als Antonia bijzonder.

Nieuws
Ondervoeding, herken jij het?

Als diëtisten willen we de ondervoeding in de thuissituatie beter onder de aandacht brengen. Er wordt gelukkig al wel aandacht besteed aan de toenemende problematiek van ondervoeding onder (kwetsbare) zelfstandig wonende ouderen. Om de zorg verder te verbeteren heeft een kerngroep samenwerkende diëtisten regio Doetinchem scholing georganiseerd voor o.a. buurtcoaches, verzorgenden, (wijk)verpleegkundigen en praktijkondersteuners van de huisarts.

Lees meer
Nieuws
Bijscholing prothesetraining afgerond

Collega's Manon Hendriksen en Lonneke Toebes hebben hun scholing prothesetraining afgerond.

Lees meer
Nieuws
Azora In Balans valpreventie progamma

Binnenkort starten we in onze praktijk met het beweegprogamma valpreventie.
Bent u, of kent u iemand, die ouder is dan 65 jaar, zich onzeker voelt tijdens het lopen, bang is om te vallen en/of al vaker gevallen is dan is ons preventieprogamma wellicht geschikt!
Het is een 10 weekse groepscursus op de maandagmiddag. De cursus wordt gegeven door de fysiotherapeut, ergotherapeut en buurtsportcoach.

Lees meer