Harrie van Herwijnen


Wat doe je bij Azora

Ik werk als fysiotherapeut sinds 1989. Ik werk deels in de eerste lijn, de poli, en verder ben ik werkzaam bij de instelling Schavenweide in Doetinchem. Schavenweide is onderdeel van Markenheem. Daar verzorg ik de fysiotherapie bij de bewoners met een verpleeghuis indicatie op een somatische afdeling en een ELV afdeling. In Terborg ben ik ook nog een aantal keer per week in het zwembad/oefenbad te vinden. Dus heel afwisselende werkzaamheden.

Hoe lang werk je er al?

Al bijna 30 jaar. Ik ben afgestudeerd in 1983. De opleiding heb ik gevolgd bij de Arnhemse Academie voor Fysiotherapie. Toen was het moeilijk om in Nederland werk te vinden en gingen veel collega’s de grens over. Landen als Zweden, Zwitserland en Duitsland waren toen in trek. Ik heb zelf 6 jaar in een praktijk in Dinslaken, Duitsland, gewerkt. In 1989 ben ik begonnen in Terborg bij Antonia.

Wat zijn mijn specialisaties?

Ik ben algemeen fysiotherapeut. In de poli gaat mijn belangstelling uit naar het behandelen van cliënten met schouderklachten. De laatste jaren was de na-en bijscholing dan ook hierop gericht. Dus aandachtsgebied; schouderklachten.

Wat je vind van het werken in ons ABC-team

Het team gevoel binnen het ABC ervaar ik als zeer prettig, waardoor er een fijn werkklimaat heerst binnen ons ABC-team. Dankbaar om toch al een lange tijd onderdeel te mogen en kunnen zijn van een fantastisch team fysiotherapeuten. En ook de contacten met de andere paramedische vakgroepen als de ergotherapie, logepedie en diëtiek ervaar ik als zeer waardevol en maakt het werken in een instelling als Antonia bijzonder.

Nieuws
Het Azora Advies- en behandelcentrum was goed vertegenwoordigd op de Be(leef) & Beweegfair in Ulft.

Vanuit het behandelteam waren we goed vertegenwoordigd met diëtisten, ergotherapeuten en fysiotherapeuten!
Het was een goed bezochte middag. En zo hebben we aan veel bezoekers kunnen vertellen en laten zien wat we allemaal te bieden hebben om zo fit mogelijk te worden en blijven!

Lees meer
Nieuws
Eva Puntman, collega diëtist, neemt afscheid

Eva Puntman, diëtiste, het advies- en behandelteam Azora verlaten. Omdat Eva niet meer in de achterhoek woont en de reisafstand te groot is geworden heeft ze gekozen voor een baan dichterbij huis bij De Twentse Zorgcentra. Voor Azora enorm jammer, want wij verliezen naast een superleuke gezellige collega ook een dijk van een vakvrouw.

Lees meer
Nieuws
Symposium CVA in perspectief

Recent zijn een aantal therapeuten van de CVA revalidatieafdeling van Antonia naar het symposium “CVA in perspectief” geweest. Dit symposium wordt jaarlijks georganiseerd door Kennisnetwerk CVA Nederland.

Lees meer