Marian Biezeman


Wat doe je bij Azora

Ik ben werkzaam als GZ-psycholoog in de ouderenzorg en verbonden aan het Advies- en Behandelcentrum.

Mijn ‘standplaats’ is verpleeghuis Den Es in Varsseveld. Ik werk op Dorpszicht 1 en 2 (Korsakov-woningen) en Dorpsplein 1 en 2 (Psycho-geriatrie) en de PG-dagbehandeling. Ook doe ik consulten bij MMP in Gendringen. Daarnaast werk ik 2 dagdelen in de week bij De Bleijke in Hengelo (PG, somatiek en verzorgingshuis). Evenals de meeste van mijn collega’s, ben ik opgeleid tot ABC-docent en verzorg samen met hen de ABC-trainingen (een methodiek om onbegrepen gedrag te observeren en te veranderen).

Hoe lang werk je er al?

Sinds 2000 ben ik werkzaam bij Azora.

Wat zijn mijn specialisaties?

Mijn ervaring ligt vooral op het gebied van de PG en Korsakov. Ook ben ik opgeleid tot VIO-begeleider (Video Interactie Ouderen). Dit is een methode om de communicatie met de cliënt te verbeteren, waarbij er gebruik wordt gemaakt van video-opnames.

Wat je vind van het werken in ons ABC-team

Wat ik vooral fijn vindt aan mijn werk is het multi-disciplinaire karakter ervan: samen probeer je er met en voor de cliënt het beste uit te halen. Vooral als het allemaal niet vanzelf gaat en het ons toch lukt om dit te bereiken, geeft dat altijd weer voldoening!

Nieuws
Ondervoeding, herken jij het?

Als diëtisten willen we de ondervoeding in de thuissituatie beter onder de aandacht brengen. Er wordt gelukkig al wel aandacht besteed aan de toenemende problematiek van ondervoeding onder (kwetsbare) zelfstandig wonende ouderen. Om de zorg verder te verbeteren heeft een kerngroep samenwerkende diëtisten regio Doetinchem scholing georganiseerd voor o.a. buurtcoaches, verzorgenden, (wijk)verpleegkundigen en praktijkondersteuners van de huisarts.

Lees meer
Nieuws
Bijscholing prothesetraining afgerond

Collega's Manon Hendriksen en Lonneke Toebes hebben hun scholing prothesetraining afgerond.

Lees meer
Nieuws
Azora In Balans valpreventie progamma

Binnenkort starten we in onze praktijk met het beweegprogamma valpreventie.
Bent u, of kent u iemand, die ouder is dan 65 jaar, zich onzeker voelt tijdens het lopen, bang is om te vallen en/of al vaker gevallen is dan is ons preventieprogamma wellicht geschikt!
Het is een 10 weekse groepscursus op de maandagmiddag. De cursus wordt gegeven door de fysiotherapeut, ergotherapeut en buurtsportcoach.

Lees meer