Marian Biezeman


Wat doe je bij Azora

Ik ben werkzaam als GZ-psycholoog in de ouderenzorg en verbonden aan het Advies- en Behandelcentrum.

Mijn ‘standplaats’ is verpleeghuis Den Es in Varsseveld. Ik werk op Dorpszicht 1 en 2 (Korsakov-woningen) en Dorpsplein 1 en 2 (Psycho-geriatrie) en de PG-dagbehandeling. Ook doe ik consulten bij MMP in Gendringen. Daarnaast werk ik 2 dagdelen in de week bij De Bleijke in Hengelo (PG, somatiek en verzorgingshuis). Evenals de meeste van mijn collega’s, ben ik opgeleid tot ABC-docent en verzorg samen met hen de ABC-trainingen (een methodiek om onbegrepen gedrag te observeren en te veranderen).

Hoe lang werk je er al?

Sinds 2000 ben ik werkzaam bij Azora.

Wat zijn mijn specialisaties?

Mijn ervaring ligt vooral op het gebied van de PG en Korsakov. Ook ben ik opgeleid tot VIO-begeleider (Video Interactie Ouderen). Dit is een methode om de communicatie met de cliënt te verbeteren, waarbij er gebruik wordt gemaakt van video-opnames.

Wat je vind van het werken in ons ABC-team

Wat ik vooral fijn vindt aan mijn werk is het multi-disciplinaire karakter ervan: samen probeer je er met en voor de cliënt het beste uit te halen. Vooral als het allemaal niet vanzelf gaat en het ons toch lukt om dit te bereiken, geeft dat altijd weer voldoening!

Nieuws
Het Azora Advies- en behandelcentrum was goed vertegenwoordigd op de Be(leef) & Beweegfair in Ulft.

Vanuit het behandelteam waren we goed vertegenwoordigd met diëtisten, ergotherapeuten en fysiotherapeuten!
Het was een goed bezochte middag. En zo hebben we aan veel bezoekers kunnen vertellen en laten zien wat we allemaal te bieden hebben om zo fit mogelijk te worden en blijven!

Lees meer
Nieuws
Eva Puntman, collega diëtist, neemt afscheid

Eva Puntman, diëtiste, het advies- en behandelteam Azora verlaten. Omdat Eva niet meer in de achterhoek woont en de reisafstand te groot is geworden heeft ze gekozen voor een baan dichterbij huis bij De Twentse Zorgcentra. Voor Azora enorm jammer, want wij verliezen naast een superleuke gezellige collega ook een dijk van een vakvrouw.

Lees meer
Nieuws
Symposium CVA in perspectief

Recent zijn een aantal therapeuten van de CVA revalidatieafdeling van Antonia naar het symposium “CVA in perspectief” geweest. Dit symposium wordt jaarlijks georganiseerd door Kennisnetwerk CVA Nederland.

Lees meer