Monique Kortbeek


Wat doe je bij Azora

Binnen Azora Advies- en behandelcentrum ben ik werkzaam als fysiotherapeut, zowel in de eerstelijns praktijk als op afdelingen binnen locatie Antonia als kleinschalig PG (psychogeriatrie), NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) en een afdeling voor chronische psychiatrische klachten.

Hoe lang werk je er al?

In 2013 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan Hogeschool Saxion in Enschede. In datzelfde jaar, direct na mijn eindstage binnen Azora, ben ik aan het werk gegaan als fysiotherapeut binnen Azora Advies- en behandelcentrum. De eerste 2 jaar heb ik dit gecombineerd met een baan als eerstelijns fysiotherapeut in Doetinchem.

Wat zijn mijn specialisaties?

Ik heb mij gespecialiseerd in het behandelen van mensen met MS, en ben daarnaast ook aangesloten bij MS Zorg Nederland waarbinnen ik centrale en lokale nascholingen volg en onderdeel ben van een multidisciplinair netwerk waarin word samengewerkt met andere zorgverleners.

Tevens geef ik Ai Chi (Fit). Dit is een training in het warme water, gebaseerd op de bewegingen en

oefeningen van de Tai Chi methode, gebaseerd op Oosterse behandelwijzen, met als doel om vanuit ontspanning en onbelast bewegen balans te vinden met betrekking tot lichamelijke klachten en geestelijk welzijn.

Daarnaast geef ik Hydrotherapie, Migrantenfitness, Reumafitness en maak ik gebruik van Kinesio en Medical Taping; dat als extra interventie word toegepast om sneller tot een behandelresultaat te komen door beter regenereren van weefsel.

Wat je vind van het werken in ons ABC-team

Geen enkele dag is het zelfde. Vooral de afwisseling van werkzaamheden in de polikliniek met de werkzaamheden op de afdeling maakt het voor mij erg leuk en uitdagend.

Door de mogelijkheid van multidisciplinair samenwerken binnen Azora Advies- en behandelcentrum kunnen wij zo goed en passend mogelijk zorg bieden aan de cliënt/patiënt, waarin ik mijn eigen expertise als fysiotherapeut inbreng. Als TEAM sta je sterk!

Nieuws
Symposium CVA in perspectief

Recent zijn een aantal therapeuten van de CVA revalidatieafdeling van Antonia naar het symposium “CVA in perspectief” geweest. Dit symposium wordt jaarlijks georganiseerd door Kennisnetwerk CVA Nederland.

Lees meer
Nieuws
Casper Boegman neemt afscheid.

Casper Boegman, al bijna 17 jaar werkzaam als fysiotherapeut binnen ons advies- en behandelcentrum en op oa meerdere afdelingen van het Antonia, heeft ons verlaten. Hij blijft wel werkzaam binnen Azora. Hij heeft een functie als teammanager op MMP in Gendringen aanvaard.

Lees meer
Nieuws
MS team binnen Advies- en behandelcentrum

Heeft u multiple sclerose, MS, met daarbij klachten waarbij u advies, begeleiding of behandeling nodig heeft, dan kunt u terecht bij ons advies- en behandelcentrum.

Lees meer