Monique Kortbeek


Wat doe je bij Azora

Binnen Azora Advies- en behandelcentrum ben ik werkzaam als fysiotherapeut, zowel in de eerstelijns praktijk als op afdelingen binnen locatie Antonia als kleinschalig PG (psychogeriatrie), NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) en een afdeling voor chronische psychiatrische klachten.

Hoe lang werk je er al?

In 2013 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan Hogeschool Saxion in Enschede. In datzelfde jaar, direct na mijn eindstage binnen Azora, ben ik aan het werk gegaan als fysiotherapeut binnen Azora Advies- en behandelcentrum. De eerste 2 jaar heb ik dit gecombineerd met een baan als eerstelijns fysiotherapeut in Doetinchem.

Wat zijn mijn specialisaties?

Ik heb mij gespecialiseerd in het behandelen van mensen met MS, en ben daarnaast ook aangesloten bij MS Zorg Nederland waarbinnen ik centrale en lokale nascholingen volg en onderdeel ben van een multidisciplinair netwerk waarin word samengewerkt met andere zorgverleners.

Tevens geef ik Ai Chi (Fit). Dit is een training in het warme water, gebaseerd op de bewegingen en

oefeningen van de Tai Chi methode, gebaseerd op Oosterse behandelwijzen, met als doel om vanuit ontspanning en onbelast bewegen balans te vinden met betrekking tot lichamelijke klachten en geestelijk welzijn.

Daarnaast geef ik Hydrotherapie, Migrantenfitness, Reumafitness en maak ik gebruik van Kinesio en Medical Taping; dat als extra interventie word toegepast om sneller tot een behandelresultaat te komen door beter regenereren van weefsel.

Wat je vind van het werken in ons ABC-team

Geen enkele dag is het zelfde. Vooral de afwisseling van werkzaamheden in de polikliniek met de werkzaamheden op de afdeling maakt het voor mij erg leuk en uitdagend.

Door de mogelijkheid van multidisciplinair samenwerken binnen Azora Advies- en behandelcentrum kunnen wij zo goed en passend mogelijk zorg bieden aan de cliënt/patiënt, waarin ik mijn eigen expertise als fysiotherapeut inbreng. Als TEAM sta je sterk!

Nieuws
Ondervoeding, herken jij het?

Als diëtisten willen we de ondervoeding in de thuissituatie beter onder de aandacht brengen. Er wordt gelukkig al wel aandacht besteed aan de toenemende problematiek van ondervoeding onder (kwetsbare) zelfstandig wonende ouderen. Om de zorg verder te verbeteren heeft een kerngroep samenwerkende diëtisten regio Doetinchem scholing georganiseerd voor o.a. buurtcoaches, verzorgenden, (wijk)verpleegkundigen en praktijkondersteuners van de huisarts.

Lees meer
Nieuws
Bijscholing prothesetraining afgerond

Collega's Manon Hendriksen en Lonneke Toebes hebben hun scholing prothesetraining afgerond.

Lees meer
Nieuws
Azora In Balans valpreventie progamma

Binnenkort starten we in onze praktijk met het beweegprogamma valpreventie.
Bent u, of kent u iemand, die ouder is dan 65 jaar, zich onzeker voelt tijdens het lopen, bang is om te vallen en/of al vaker gevallen is dan is ons preventieprogamma wellicht geschikt!
Het is een 10 weekse groepscursus op de maandagmiddag. De cursus wordt gegeven door de fysiotherapeut, ergotherapeut en buurtsportcoach.

Lees meer