Monique Kortbeek


Wat doe je bij Azora

Binnen Azora Advies- en behandelcentrum ben ik werkzaam als fysiotherapeut, zowel in de eerstelijns praktijk als op afdelingen binnen locatie Antonia als kleinschalig PG (psychogeriatrie), NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) en een afdeling voor chronische psychiatrische klachten.

Hoe lang werk je er al?

In 2013 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan Hogeschool Saxion in Enschede. In datzelfde jaar, direct na mijn eindstage binnen Azora, ben ik aan het werk gegaan als fysiotherapeut binnen Azora Advies- en behandelcentrum. De eerste 2 jaar heb ik dit gecombineerd met een baan als eerstelijns fysiotherapeut in Doetinchem.

Wat zijn mijn specialisaties?

Ik heb mij gespecialiseerd in het behandelen van mensen met MS, en ben daarnaast ook aangesloten bij MS Zorg Nederland waarbinnen ik centrale en lokale nascholingen volg en onderdeel ben van een multidisciplinair netwerk waarin word samengewerkt met andere zorgverleners.

Tevens geef ik Ai Chi (Fit). Dit is een training in het warme water, gebaseerd op de bewegingen en

oefeningen van de Tai Chi methode, gebaseerd op Oosterse behandelwijzen, met als doel om vanuit ontspanning en onbelast bewegen balans te vinden met betrekking tot lichamelijke klachten en geestelijk welzijn.

Daarnaast geef ik Hydrotherapie, Migrantenfitness, Reumafitness en maak ik gebruik van Kinesio en Medical Taping; dat als extra interventie word toegepast om sneller tot een behandelresultaat te komen door beter regenereren van weefsel.

Wat je vind van het werken in ons ABC-team

Geen enkele dag is het zelfde. Vooral de afwisseling van werkzaamheden in de polikliniek met de werkzaamheden op de afdeling maakt het voor mij erg leuk en uitdagend.

Door de mogelijkheid van multidisciplinair samenwerken binnen Azora Advies- en behandelcentrum kunnen wij zo goed en passend mogelijk zorg bieden aan de cliënt/patiënt, waarin ik mijn eigen expertise als fysiotherapeut inbreng. Als TEAM sta je sterk!

Nieuws
Klachten door thuiswerken?

Herkent u dit? Klachten door thuiswerken? Neem contact met ons op voor een afspraak. Onze deskundige fysiotherapeuten staan voor u klaar. Maar ook een ergotherapeut kan u adviseren hoe u thuis een goede werkplek creëert en u een betere balans tussen werk en ontspanning kunt krijgen!

Lees meer
Nieuws
Geriatriefysiotherapie

Supertrots zijn we op onze collega Marjolein Wondergem!
Zij behaalde afgelopen vrijdag haar Master Geriatrie Fysiotherapie!

Wat kan een Geriatriefysiotherapeut voor u betekenen?

Lees meer
Nieuws
​Vanaf maandag 11 mei is onze eerstelijns fysiotherapiepraktijk in het Antonia weer geopend!

Wij zijn blij met de versoepeling van de richtlijnen van het RIVM, echter wij gaan voor veiligheid en kwaliteit. We starten met het behandelen van cliënten in de praktijk die een urgente zorgvraag hebben en/of waarbij we verwachten dat uitstellen van de behandeling zal leiden tot een onomkeerbare achteruitgang. Met de cliënten die al in behandeling waren, nemen we contact op en bekijken we samen hoe we de vervolgbehandelingen geven. Continueren op afstand of weer in de praktijk. We hopen dat we binnen afzienbare tijd verder kunnen opschalen en dat we iedereen weer kunnen ontvangen.

Lees meer