Ribanna Knuivers


Wat doe je bij Azora

Ik ben ouderenpsycholoog binnen het Advies en Behandelcentrum van Azora en werkzaam op locatie Antonia. Ik werk daar op de afdelingen Beekweg en Stadspark (psychogeriatrie) en de multiculturele unit (psychogeriatrie en somatiek).
Daarnaast werk ik op Schavenweide (psychogeriatrie en somatiek), een locatie van Markenheem, en op dr. Jenny (Korsakov), een locatie van Careaz. Zowel Markenheem als Careaz zijn locaties waar we als ABC team zijn gedetacheerd.
Tot slot verzorg ik als ouderenpsycholoog, samen met mijn collega's, de zogenoemde ABC scholingen, een methodiek gericht.

Hoe lang werk je er al?

Ik ben in september 2009 begonnen met werken bij Azora, nu dus 9 jaar.

Wat zijn mijn specialisaties?

Ik ben ouderenpsycholoog, daarbinnen richt ik mij met name op de psychogeriatrie.

Wat je vind van het werken in ons ABC-team

Het 'samen': client, vrijwilliger, familie, zorgteam, teammanager, behandelaar, specialist ouderengeneeskunde. We hebben elkaar nodig om de kwaliteit van leven van de betreffende client zo optimaal mogelijk te maken.
Dagelijks mag ik dit 'samen' ervaren: je spreekt met de client, je spreekt met diens familie, het zorgteam, een betrokken (mede) behandelaar, de specialist ouderengeneeskunde en allemaal streven we eenzelfde doel na.


Nieuws
Ondervoeding, herken jij het?

Als diëtisten willen we de ondervoeding in de thuissituatie beter onder de aandacht brengen. Er wordt gelukkig al wel aandacht besteed aan de toenemende problematiek van ondervoeding onder (kwetsbare) zelfstandig wonende ouderen. Om de zorg verder te verbeteren heeft een kerngroep samenwerkende diëtisten regio Doetinchem scholing georganiseerd voor o.a. buurtcoaches, verzorgenden, (wijk)verpleegkundigen en praktijkondersteuners van de huisarts.

Lees meer
Nieuws
Bijscholing prothesetraining afgerond

Collega's Manon Hendriksen en Lonneke Toebes hebben hun scholing prothesetraining afgerond.

Lees meer
Nieuws
Azora In Balans valpreventie progamma

Binnenkort starten we in onze praktijk met het beweegprogamma valpreventie.
Bent u, of kent u iemand, die ouder is dan 65 jaar, zich onzeker voelt tijdens het lopen, bang is om te vallen en/of al vaker gevallen is dan is ons preventieprogamma wellicht geschikt!
Het is een 10 weekse groepscursus op de maandagmiddag. De cursus wordt gegeven door de fysiotherapeut, ergotherapeut en buurtsportcoach.

Lees meer