Willem Duenk


Wat doe je bij Azora

Ik werk als fysiotherapeut binnen het Azora Advies- en behandelcentrum in de eerstelijns fysiotherapiepraktijk en intramuraalop het Antonia. Verder werk ik anderhalve dag op Het Hof van Flierbeek in Lichtenvoorde. Dit is een locatie van Careaz, waar ik als fysiotherapeut gedetacheerd ben.

Hoe lang werk je er al?

Ik ben in 1981 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Deventer Academie voor Fysiotherapieen ik werk sinds 1991voor Azora. Daarvoor was ik als fysiotherapeut werkzaam in militaire dienst en 6 jaar lang in Duitsland in een ziekenhuis en in een particuliere praktijk.

Wat zijn mijn specialisaties?

Ik heb de 4 jarige opleiding tot manueel therapeut gevolgd bij het SOMT in Amersfoort ( afgestudeerd in 1990).In 2013 heb ik de aanvullende 2 jarige master opleiding manuele therapie op het SOMT te Amersfoort afgerond.In 2015 heb ik de opleiding tot ParkinsonNet fysiotherapeut gevolgd en behandel sinds die tijd veel cliënten met de ziekte van Parkinson / Parkinsonisme.

Wat je vind van het werken in ons ABC-team

Ik werk hier binnen een groot team met veel verschillende specialisaties en kwaliteiten. Binnen dit team heerst een fijne sfeer, waarin we open staan voor elkaars mening en de mogelijkheid om van elkaar te kunnen leren. Zo werk ik regelmatig samen met ergotherapie, logopedie en diëtetiek om cliënten met de ziekte van Parkinson een zo optimaal mogelijke behandeling te geven.

Nieuws
Ondervoeding, herken jij het?

Als diëtisten willen we de ondervoeding in de thuissituatie beter onder de aandacht brengen. Er wordt gelukkig al wel aandacht besteed aan de toenemende problematiek van ondervoeding onder (kwetsbare) zelfstandig wonende ouderen. Om de zorg verder te verbeteren heeft een kerngroep samenwerkende diëtisten regio Doetinchem scholing georganiseerd voor o.a. buurtcoaches, verzorgenden, (wijk)verpleegkundigen en praktijkondersteuners van de huisarts.

Lees meer
Nieuws
Bijscholing prothesetraining afgerond

Collega's Manon Hendriksen en Lonneke Toebes hebben hun scholing prothesetraining afgerond.

Lees meer
Nieuws
Azora In Balans valpreventie progamma

Binnenkort starten we in onze praktijk met het beweegprogamma valpreventie.
Bent u, of kent u iemand, die ouder is dan 65 jaar, zich onzeker voelt tijdens het lopen, bang is om te vallen en/of al vaker gevallen is dan is ons preventieprogamma wellicht geschikt!
Het is een 10 weekse groepscursus op de maandagmiddag. De cursus wordt gegeven door de fysiotherapeut, ergotherapeut en buurtsportcoach.

Lees meer